Warning: preg_replace(): Compilation failed: escape sequence is invalid in character class at offset 4 in /customers/1/3/0/ticvallingby.se/httpd.www/wp-content/plugins/booked/includes/general-functions.php on line 19
Öppettider: Mån-Fre: 08.00-17.00 Lördagar 09.00-15.00 Akut drop-in: vardagar 09..00-15.00
Close
Ring oss: 08-87 85 88 info@ticvallingby.se

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hur vi på Tandvård i Centrum hanterar Covid-19 (Corona) situationen.

Vi har strikta rutiner för att hantera smittsamma sjukdomar av alla sorter vi möter många patienter och därmed även dom som bär på vissa smittsamma sjukdomar. Vi kan möta patienter som bär en smittsam sjukdom i ett tidigt skede och kanske inte vet om det. Därför är det oerhört viktigt för oss att alltid följa och utveckla våra hygienrutiner.

 

Hos oss gäller:

  • – Att alla som har några symptom (även för vanlig förkylning) stannar hemma, gäller både personal och patienter.
  • – Vi avråder riskpatienter (65+, diabetes, hjärt -lungsjukdomar) att komma till oss om inte det är akut. Därför ringer vi och avbokar våra riskpatienter som kan vänta, för att vi bryr oss om er.
  • – Vi använder oss av engångsförkläden, handskar, munskydd och visir för att undvika att bli smittade eller föra smittan vidare.
  • – Vi tvättar händerna och använder handsprit mellan patienter och när vi lämnar/anländer till rummet.
  • – Vi håller ytorna i kliniken (receptionsdisk, kortterminal, dörrhandtag, ledstång vid trappan och alla ytor som vi och patienterna kommer i kontakt med) rena med ytdesinfektion.
  • – Vi bokar längre tider för patienter så att det inte samlas patienter i väntrummet.
  • – Vi tar bort alla tidningar i väntrummet.

 

Alla behöver hjälpas åt för att vi ska kunna bibehålla detta så bra som möjligt.

 

Allmänna råd:

Tvätta händerna ofta

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.
Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket

Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 procent alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun

Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Stanna hemma när du är sjuk

Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Använd handsprit

Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 procent alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]